Der Standaard 14-5-2008

B3_GDD1RSLAE.1+VENETIE

Met de aanstelling van Pier Paolo Solinas als nieuwe directeur van de Vlaamse toeristische dienst in Italië is er een nieuwe dynamische aanpak. Dit resulteerde al in een bezoek van 66Italiaanse journalisten. Die journalisten waren de voorbije dagen te gast in Brugge. Ze kregen hier ook de film In Bruges te zien die op 16mei in première gaat in de Italiaanse bioscopen.

Intussen denkt Pier Paolo Solinas aan een verdere stijging van het aantal Italiaanse toeristen die kiezen voor Brugge. In 2007 waren de Italianen goed voor 21.567overnachtingen in Brugge. Het gaat de laatste drie jaar in stijgende lijn. ‘We promoten nu Brugge op onze website, er komen trailers voor Brugge in de bioscopen en op de Italiaanse televisie en alle dvd’s die verkocht zullen worden van de film In Bruges zullen voorzien zijn van een infofolder over Brugge en de filmlocaties. Verder komen er ook nieuwe vluchten tussen Milaan en Zaventem’, zegt Solinas.

De komende weken zijn er nog premières gepland van de film In Bruges. Vanaf 16mei zal de film te zien zijn in Oostenrijk en vanaf 2juli in Frankrijk. ‘Ik ben gelukkig dat de horeca ook inspeelt op deze film. Zo bieden drie restaurants een In Bruges-menu aan en zijn er In Bruges-verblijfsarrangementen in twaalf verschillende Brugse hotels. Wie bijvoorbeeld het Martin’s Brugge Hotel aan de Oude Burg binnenloopt, wordt onmiddellijk geconfronteerd met een groot pistool van chocolade. Ik kan dit enkel en alleen toejuichen want straks zal een groot deel van de wereld de film gezien hebben. We kregen de voorbije weken al lovende citaten over de film in de internationale pers, onder meer in de New York Post, Denver Post en Washington Examiner’, besluit de Brugse toerismeschepen Jean-Marie Bogaert (N-VA). (rso)

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...